Mira Pajar - Zera

07.03.2009 22:51

 

Zerušku jsme si dovezli domů 16.8.2000, necelé dva měsíce potom, co umřela Smokinka. Je to velmi klidná a hodná fenka, miluje děti a lidi vůbec, moc ráda se mazlí, miluje pejsky. Jen kočičky by nejradši sežrala k obědu :-).

Bohužel měla v životě i trochu smůly, v půl roce si po špatném skoku zlomila zadní nohu, naštěstí to byla jednoduchá zlomenina a nebylo zapotřebí operace. Ale za rok na to vběhla pod auto a krom všemožných odřenin měla i vykloubenou nohu v kyčli. A to už operace zapotřebí bylo. Dost jsem se bála, že nebude chodit, ale dopadlo to výborně a dnes na ní není poznat, že má nohu o kousíček kratší :-). A snad poslední věc, která ji potkala, jsou jakési "epileptické" záchvaty, nad kterými i veterinář neurolog kroutil hlavou, ale po léčbě tabletkami výrazně ustoupily. Snad už si veškeré úrazy a choroby vybrala a bude to už jen šťastný bulíček :-). V 5 letech byla vykastrovaná, po háráních trpívala na falešné březosti.

Rekreačně běhá coursingy, pouze tréninky, licenci nevyběhala, protože je pomalá a ostatní pejsci jí utečou a ona o to přestává mít zájem. Protože jí bylo už 8 let, pravděpodobně už nebude moct běhat.

Obnovily jsme výstavní "kariéru" a z naší brambůrky se stal veterán šampion ČR :-).